dinsdag 31 december 2013

De nieuwe binnenkomers op 16 juli 1983

De hoogste nieuwe binnenkomer in de Top 40 op 16 juli 1983 is te vinden op nummer 21 komt op naam van drie oude rotten in het vak die desondanks toch hun debuut maken in de Top 40. Ook de nieuwe binnenkomers op #28, #32, #33 en #36 zijn debutanten en de nieuwe binnenkomer op #35 scoort zijn tweede Top 40-hit. Kortom, we kregen vers bloed in de Top 40 (hoewel sommige acts als lid van een band al een aantal hits hits hadden gescoord) waarvan altijd de vraag is of je nog veel van die acts zal gaan horen of dat het eendagsvliegen blijken.

Nummer 21: Carlos Santana ft. Booker T. Jones & Willie Nelson - They All Went to Mexico
Carlos Santana, Booker T. Jones en Willie Nelson debuteren in de Top 40, maar in andere rollen hebben de twee eerstgenoemden al Top 40-ervaring. Carlos Santana is namelijk de gitarist van de band Santana, dat al tien hits achter haar naam heeft staan. Booker T. Jones was de frontman van Booker T. & the M.G.'s, dat in 1968 twee Top 40-hits heeft gescoord. Nu is het tijd voor hun gezamenlijke Top 40-debuut als uitvoerende artiest met "They All Went to Mexico", dat op #21 binnenkomt.

Nummer 28: Miquel Brown - So Many Men, So Little Time
In het Canadese Montreal kwam op 8 februari 1945 Miquel Brown ter wereld. Zij is de stiefzus van Amii Stewart, die in 1979 twee Top 40-hits heeft gescoord, waaronder #7-hit "Knock on Wood". Oorspronkelijk heette ze Michael Brown, maar toen haar ouders tot de ontdekking kwamen dat er een mannelijke kinderboekenschrijver bestaat die ook zo heette, dus toen werd de spelling van haar voornaam veranderd, maar je spreekt het op exact dezelfde wijze uit. Zij maakt nu op 38-jarige leeftijd haar debuut met "So Many Men, So Little Time", dat vorige week Alarmschijf was en nu op #28 te vinden is.

Nummer 32: Stevie Nicks - Stand Back
Op papier is Stevie Nicks een debutant, maar in realiteit heeft ze al acht Top 40-hits gescoord als lid van Fleetwood Mac, waaronder nummer 1-hit "Go Your Own Way". In 1981 bracht ze al haar eerste album uit, waarvan "Stop Draggin' My Heart Around", een samenwerking met Tom Perry & the Heartbreakers, de Tipparade wist te bereiken. De eerste single van haar nieuwe album "The Wild Heart" heeft meer succes, want "Stand Back" komt binnen op #32 en is de eerste Top 40-hit voor Stevie Nicks als solozangeres.

Nummer 33: Berdien Stenberg - Rondo Russo
Op 30 juli 1957 zag Berdien Steunenberg het levenslicht. Onder de artiestennaam Berdien Stenberg scoort ze nu haar eerste hit in de Top 40 met een opvallende single. De Italiaanse componist Saverio Mercadante (1795-1870) kwam in 1862 op de proppen met "Sinfonia Garibaldi Dedicata all'Italia", met als eerste onderdeel "Concerto in e Mineur". Het laatste deel daarvan is gecoverd door Berdien Stenberg in "Rondo Russo" en zodoende heeft Mercadante 113 jaar na zijn dood plotsklaps een aandeel in een Top 40-hit.

Nummer 35: Hans de Booy - Annabel
Eerder dit jaar beleefde Hans de Booy zijn Top 40-debuut met "Een Meisje Zoals Jij". Het werd een nummer 20-hit en dat maakt dat hij deze week de enige niet-debutant is die deze week binnenkomt in de Top 40. De Booy werd op 2 juni 1958 geboren in Arnhem en heeft in het verleden al ervaring opgedaan in de muziekwereld als theatertechnicus van Boudewijn de Groot. Nu komt hij binnen op #35 met "Annabel" en dat is zijn tweede Top 40-hit.

Nummer 36: Kelly Page - Morning Music
Kelly Page is een andere debutante op nummer 36 met "Morning Music". Helaas moet ik u verdere informatie schuldig blijven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten